RÝŽOVÁ KAŠE SE SMAŽENÝM BANÁNEM

Ovesná kaše je klasika, ale někdy už je jí prostě dost. A proto máme rádi její skvělou alternativu - kaši z rýžových vloček. Je to rychlá a zdravá snídaně, do které když přidáme správně ingredience, zasytí na celé dopoledne. Tentokrát jsme k ní vyzkoušeli smažený banán, se kterým chutná naprosto božsky! Určitě to co nejdříve vyzkoušejte!

 

INGREDIENCE (2 porce)

80 g (celozrnných) rýžových vloček

250 ml rýžovo-lískooříškového nápoje (nebo třeba mandlového)

250 ml vody

2 lžičky Maca (volitelné)

1 lžíce konopného (vanilkového) proteinu

 

Na smažený banán:

2 banány

skořicový cukr

kokosový olej

 

POSTUP

Rýžové vločky dáme vařit společně s rostlinným mlékem a vodou. Po dosažení varu ubereme teplotu a vaříme přibližně 5 minut. Mezitím si oloupeme banány, překrojíme na 2 - 3 díly, které ještě přeřízneme podélně. Všechny z každé strany posypeme skořicovým cukrem a smažíme na rozpáleném kokosovém oleji z obou stran, stačí chvilku, než zezlátnou. Až kaše zhoustne, sundáme ji z plotny, přidáme Macu a konopný protein a zamícháme. Hotovou kaši přendáme do kokosových misek, ozdobíme banánem a podle chuti ještě posypeme skořicovým cukrem nebo zakápneme datlovým či javorovým sirupem. Mňam!

 

 

Please reload