KAKAOVO-MANDLOVÁ KAŠE

U nás se snídá kaše na sto způsobů, hlavně teď v zimě. A proto jsme vždycky rádi, když objevíme nějaký nový recept, abychom ji mohli stále obměňovat. Pokud to máte stejně, určitě příště vyzkoušejte tuto ovesnou kaši s kakaovo-oříškovou příchutí. Určitě si jí dáte hned několik snídaní za sebou, tak jako my :-) 

 

 

 

Kaše je rychlá, což je hlavní předpoklad pro každodenní zdravou snídani. A také díky oříškovému máslu a mandlovému mléku pěkně zasytí na celé dopoledne. Což je při náročném dni určitě potřeba. Takže jak na ni?

 

INGREDIENCE: 

 

80 g jemných ovesných vloček

300 ml mandlového mléka

300 ml vody

2 lžíce kvalitního kakaa

2 lžíce mandlového másla (nebo jiného oříškového)

2 lžíce drcených mandlí

 

Na ozdobu:

banán, borůvky či jiné ovoce

drcené a plátkované mandle

javorový či datlový sirup na doslazení

 

POSTUP

 

V hrnci smícháme vločky, mandlové mléko a vodu a přidáme kakao. Vaříme na mírném stupni, a když kaše začne houstnout, přidáme mandlové máslo a drcené mandle. Když je kaše opravdu hustá přendáme do misek, ozdobíme ovocem, my použili banán a borůvky, které kakaovou chuť kaše krásně podtrhly :-) Podle potřeby dosladíme javorovým či datlovým sirupem. A necháme si chutnat! 

Please reload